Saturday , October 1 2022

Новите данъци за колите преодоляха президентското вето :: Investor.bg[ad_1]

Новите данъци за колите преодоляха президентското вето

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Депутатите приеха повторни промените в Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО), което окончателно отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху данъчните закони. "За" закона гласуваха повторно 130 народни представители, "против" – 46, нямаше "въздържали се". Предстои текстовете да бъдат изпратени на държавния глава в 7-дневен срок за обнародване.

Дебатът продължи повече от два часа, но зо пореден път бе лишен от експертност, а по-скоро темата бе употребена за размяна на политически нападки.

За пореден път от БСП повториха любимата си мантра, че новите данъци за колите са "глоба" за по-бедните. От ДПС пък обявиха, че новото облагане с екологичен компонент не е справедливо.

"Воля" обаче подкрепи промените в ЗКПО. "Обединените патриоти" също се изказаха положително за измененията, като подчертаха, че ако не бъдат приети, общините ще бъдат обречени на хаос.

Припомняме, че в мотивите си държавният глава посочва, че не е съгласен с данъка върху моторните превозни средства, отлагането на реформата за таксата върху битовите отпадъци, както и въвеждането на по-високи данъчни ставки за имоти в населени места от Списъка на курортите в България , в зависимост от използването на имота. Румен Радев is not limited to and you can share the information you need to get rid of, by using a few tips on how to optimize your query.

[ad_2]
Source link