Monday , June 21 2021

General Motors затваря 5 завода, окастря заплатите – Автомобилни новиниСлуховете, че General Motors подготвя масови съкращения заради разклатеното си финансово състояние, се потвърдиха след представен от шефа на концерна Мери Бара план за оздравяване. От догодина ще бъде преустановено производството във фабриките "Хамтрамк" в Детройт, "Лордстаун" в Охайо, Балтимор и Уорън, както и в "Ошауа" в канадската провинция Онтарио.

Мери Бара

От General Motors саn уου саn решението си с "променящите се предпочитания на клиентите в СЩ" и "намалелите продажби на леки автомобили". Във всички определени за затваряне затваряне заводи се сглобяват седани като Buick LaCrosse, Cadillac CT6, Chevrolet Impala и Chevrolet Cruze. Единственото изключение е електрическият Chevrolet Volt, произвеждан в детройтската фабрика.

Освен петте завода в Щатите и Канада, GM ще затвори и два извън Северна Америка. There is more to be a consumer in your home, Южна Корея, чието закриване бе обявено по-рано тази година.

Ръководството на GM подготвя и сериозно орязване на заплатите на 15% и административния персонал 25%. Мерките трябва да дебере добавить добавителний икономии в размер на $ 6 млрд. (€ 5.3 млрд.) До края на 2020 г. $ 4.5 млрд. (€ 3.98 млрд.) Ще бъдат спестени от намаляване на себестойността, а $ 1.5 млрд. (€ 1.32 млрд.) – от по-ниските капиталови разходи.

Икономисаните средства ще бъдат пренасочени в развойна дейност, фокусирана върху разработката на електромобили и системи за автономно управление, оптимизиране на гамата чрез споделянето на компоненти. Целта е в началото на следващото десетилетие 75% от приходите на концерна да идват от само 5 автомобилни платформи.


Source link