yes:

Kovács Gellért

Tegye fel a kezét, aki érezte már azt az anyóséknál, hogy a család le szeretné vadászni! Nos, az Aki bújt című, bestiálisan szellemes horrorfilmben a rémálom megvalósul. From csak azért, hogy to familliának lehessen jövője. Criticism.

Nem mindig tesz jó egy filmmel, ha érezni rajta, hogy az alkotói jókat röhögtek a saját vicceiken, ám a nem annyira ismert rendezőpáros, Matt Bettinelli-Olpin is Tyler Gillett igencsak szórakoztató horrorfilmjem e is nem meg isem hír ezzel a felszabadult őrjöngéssel kapcsolatban.

Hanem talán az, hogy ugyan nem tud é nem is akar olyan nagyon allegóriája lenni semminek (szóval, nem olyan agyas es többrétű, mint mondjuk, a hasonló felütésű) Tűnj him!, s nem is megy mélyre, mint a Fehér éjszakák), from mégis sikerül neki érvényes szatírával okosítani to másfél órás vérengzést. The film celpontjai a gazdagok (ahogy a filmben elhangzik: a "kurda gazdagok"), akik értenek ugyan az üzlethez, from mint to "kurva gazdagok" általában, valamitől mégis reszketnek, ám attól igazán zsigeri erőhatlan: hogy elveszi tőlük azt, ami nélkül nem lenne kastélyozás, meg sznoboskodás, meg mention will lenne.

Myth? Myth? Az életüket.

A terjedelmes játékbirodalom felett uralkodó Le Domas klán ugyanis szélsőségesen babonás csürhe. Van is erről egy hatásos történetük, miszerint az ükapa annakén ideas találkozott egy titokzatos mecénással, akinek voltak feltételei, é egyfajta átkot is hagyott a családra, aminek következtében, ha újsväz a beavatás előtt álló félnek – legyen az nő, vagy férfi – ki had húznia egy misztikus kártyát egy (igen, misztikus) trükkös dobozból. It is in jelöltnek azt a játékot kell játszania in Le Domas bandával, amit a kártya (vagyis a legend szerint a szellem) parancsol. Fura, from nem feltétlenül veszélyes buli ez – feltéve, ha a delikvens nem azt a kártyát kapja, improve a bújócska szerepel. Ha azt kapja, akor baj van. Nagy low.

Főszereplőnk, Grace (Samara Weaving) kedves lány, szerelme, Alex (Mark O'Brien) is kedves fiú – is hogy a szíve választottja előtt az is maradjon, nem avatja be, hogy mi vár majd rá a residencián megtartott esküvő ut. Csak nem azt a lapot dobja majd neki a spirituális szerencse, nem igaz? I azonban tudjuk, milyen filmet nézni jöttünk össze, úgyhogy persze, hogy azt dobja neki – viszont Grace még akkor, abban a végzetes pillanatban sincs tisztában azzal, hogy bizony, ha nem akarja, hogy a dilis milliárdákalá magician. Of course I chose ten rájön.

Előkerülnek hát a reggi fegyverek, is elindul a lezárt hodályban a vadászat. Bettinelli-Olpin is Gillett azonban nem csak azzal foglalkozik, hogy a kamerára fröccsenjen a ver, é repkedjenek a káromkodások, hanem elsősorban könnyed kézzel felrajzolt karikatúrákal szórakoztatz a Henrypet látni Andie MacDowellt!), a teljesen szerencsétlen hugicáról (Melanie Scrofano), az alcoholista bátyról (Adam Brody), vagy azok tökéletesen idiot is / vagy elmebeteg férjéről (Kristian Bruun), feleségérőt ges (Elyseinka) nagynéniről (Nicky Guadagni). Mindegyikkel törődnek annyira, hogy jusson nekik néhány pillanat, amikor tudunk saw you nevetni. S rezuk keresztül persze a „curved gazdagokon”, akiknek meg sem kottyan para évtizedenként egy kis rituális emberölés, ha arról van szó, hogy biztosíthassák a család fennmaradását.

Mert igen, Wed Here you are elsősorban nagyon mókás film, még ha sokszor eléggé gyomorforgató is – de hát horrorról beszélünk, nem kell ezen csodálkozni. Hanem ahelyett bőven comoégítő nyomon követni azt, ahogy Weaving elégséges alapossággal meghúzott ívvel válik zavarodott szösziből harcos amazonná. Rather, aki legalább olyan bájosan használja az indokolt csúnya szavakat, mint amennyire egyre inkább belejön az önvédelembe.

Na de, hogy ez elég-e arra, hogy kihúzza hajnalig, s hogy tényleg van-e mitől paráznia Le Domas-éknak, azt persze nem árulom el, mindenesetre a rendezőpárosnak szerencsére sikerül az is, ami a hasonló zsánlok znánz be tudják fejezni a video. Nem abban gondolkodnak, hogy siker esetén miről szóljon a folytatás, hanem, hogy ez a film kerek legyen, is a maga hibbant módján eléggé szerethető.

Yes, it's on Stereo Jane-nek köszönhetően még egy csodás Love Me Tender-feldolgozást is kapunk a legvégére.

Meg egy utolsó kacsintást mindenkire, aki tényleg volt már olyan családi partin, ahol úgy érezte, belőle lehet a főfogás.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is sources to minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is sources to minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

<! –

->