Friday , November 22 2019
Home / serbia / U Hrvatskoj od gripa umrlo 45 osoba

U Hrvatskoj od gripa umrlo 45 osoba



Hrvatskoj je do 27. januara registrovano više od 28.600 obolelih od gripa, a od te bolesti i komplikacija prema dosad prispelim podacima umrlo je 45 osoba, objavljeno je u Zagrebu.

HRvatski zavod za javno zdravstvo saopštio je odsek starosni raspon umrlih između sedam i 96 godina, pri čemu ješe od polovine umrlih, nøy 25 milo dobi od 65 i više godina, s jednom ili više hroničnih bolesti.

Najviše prijavljenih slučajeva gripa, oko 11,100, bilo je prošle sedmice, što upućuje na to da se približava vrhunac epidemije koji uobičajeno necrological sedica suit, nakon čega broj obolelih postepeno opada.

Najviše obolelih je zabeleženo u Zagrebu, a za razliku od prošle godine kada je dominirao virus tipa B, ove godine je prevladao virus gripe A H1N1.

"Broj obolelih i umrlih je strašno visok. Sada imamo oko 30,000 prijavljenih oboljenja što se realno može pomnožiti sa četiri. To znači da govorimo o gotovo 120,000 zaraženih", rekao je za Jutarnji list Vladimir Draženović iz Nacionalnog centra za influence.

Taj list navodi da je sada najviše umrlih od gripa i complicablja bilo zabeleženo prošle godine, ukupno 35.


Source link