Tuesday , March 21 2023

Kinesiska tvillingar kan vara världens första genediterade barn[ad_1]

I söndags sade from kinesiske forskaren He Jiankui upp in video där han säger sig vara den förste som lyckats använda genkniven Crispr-Cas9 på embryon we are not going to fötts. Barnen ska vara två tvillingar och målet var att ge dem motståndskraft mot hiv-infektioner. Detta ska He Jiankui has gjort genom att slå ut In gene we are skapar en port där hiv-viruset tar sig in i cellar They will be used till till each of them in a föräldern är smittat med hiv

I without video jämför He Jiankuis I have been given the same techniques by IVF and I have accepted the file.

– Medium skapade panik kring den första IVF-födseln, men under fyrtio år lagar och moral utvecklats tillsammans med tekniken, vilket har hjälpt åtta miljoner barn att komma till världen. Genkirurgi är ännu in utveckling av IVF och är bara menat att hjälpa ett litet antal familjer, säger han och tar upp möjligheterna att låta barn födas utan nedärvda sjukdomar.

He Jiankuis ingrepp är kontroversiellt, inte minst för att detta rör in egenskap hos barnen we are sedan kommer att ärvas av nästa generation. Det finns också andra risker med genediteringen. From kan andra gener slås ut. Of the tycks det som det finns risk för högre mottaglighet för andra virus, som nilfeber. Frågan är också om föräldrarna kände till alla riskerna och om techniken verkligen är mogen nog för att göra försök på människor.

Result av He Jiankuis försök har iner publicerats och inte heller bekräftats av oberoende källor, men have been logged in for concerts under veckan. Kinesiska myndigheter säger i without tur att de startat in utredning av failet.

[ad_2]
Source link